Kedilerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

İdrar yolu enfeksiyonları, anatomik sebeplerle daha çok erkek kedilerde görülür. Çiş yaparken zorlanma, kum kabında “s” şeklini alma ama çişini yapamama, çiş kaçırma gibi belirtileri vardır. Ayrıca idrarda kan da görülebilir. zaman kaybetmeden tedaviye başlanmalıdır, çünkü tedavisi uzun bir zaman dilimine yayılabilir.
♦️En çok dikkat edilmesi gereken idrar yaparken rahatsızlık duyup duymadığıdır. Bu rahatsızlık kedi de batma ve yanma hisleridir. Kediler normal hayatlarında da #sessiz canlılardır ancak idrarını yapmaya gittiğinde ses çıkarıyorsa bu bir rahatsızlık yaşıyor demektir.
♦️ Ve yine başka bir belirti idrar kumunu ne kadar sıklıkla kullandığıdır. Eğer kedide enfeksiyon varsa normalden çok daha fazla kullanım yapar. Ve #kediler problemli bölgesini yalama eğiliminde olurlar, böylelikle kendilerini hem temizlerler hem de var olan ağrı ya da acıyı azaltmaya çalışırlar. Bu nedenle bir kedi genital bölgesini fazla yalıyorsa #sorun var demektir.
♦️ Bunların dışında kedinin idrarını kumunun dışında yapması belirtidir. Bu normal bir davranış olarak görülmemelidir. İdrardan normalden çok koyu olması ve kokusunun kuvvetli olması da bir başka belirtidir.
♦️ Kedilerde idrar yolu enfeksiyonu problemi yaşanıyorsa kedi kendini çok keyifsiz hisseder. Beraberinde iştahsızlık, bulantı ya da kusma bile yaşayabilir. Yalnız kalmak ister. Bu durumlarda mutlaka veteriner hekime danışmak gereklidir. İlaç kullanması gerekli olacaktır. Aynı zamanda tespit edilmeyen ve tedavisi yapılmayan bir idrar yolu enfeksiyonu böbrek iltihabına kadar ilerleyebilir.

İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde en çok kullanılan ürünlerden GimCat UT Balance kedi macununu Ataşehir Mama olarak mağazamızda sizlere sunmaktayız. Siparişinizi hemen oluşturabilirsiniz.

Instagram: atasehirmama